Hip Hop World
artiesten nederlands

Ali.b

Ali Bouali is geboren in Zaanstad op 16 oktober 1981 en is beter bekend als Ali B is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst uit Almere. Naast rappen doet hij ook presenteren, stand-upcomedian en is hij labeleigenaar van SPEC Entertainment. Hij komt aan zijn naam omdat hij het stoer vond dat misdadigers altijd hun achternaam met een letter vertoonde, dit heeft hij overgenomen. Op jonge leeftijd vertrekt ali.b met zijn moeder vanuit zaanstad naar Amsterdam maar later verhuisde ze weer naar Almere. Hier begint hij serieus aan zijn muziekcarrière te werken. In 2000 doet ali.b mee met verschillende talentenjachten. Hierdoor word hij een beetje bekend. Hij brengt verschillende singles uit en komt daarmee op the box. Zijn doorbraak kwam met het nummer ik ben je zat ft. Brace. Ali.b geeft veel kleine en grote optredens, zo ook voor warchild samen met Marco borsato.

In 2006 is ali.b getrouwd met zijn manager en kreeg een kind, amin.

 

Youssef en Kamal

Youssef en Kamal zijn twee rappers uit Eindhoven.. Het duo staat bekend als rappers met zeer gewelddadige en vrouwonvriendelijke teksten. Het is duo is landelijk in het nieuws geweest vanwege bedreigingen op geert wilders. Bijna moesten ze hiervoor voor de rechter komen. Ze zijn begonnen met rappen in een kleine studio van kamal. Een vriend van het duo heeft dit op internet gezet. Eerst waren de rappers er niet zo blij mee maar later zagen ze dat dit dé manier van verspreiden was. Over hun identiteit was eerst weinig bekend omdat ze altijd petjes en monddoeken om hadden ook vervormde ze hun stem. Na het nummer woensel hebben uitgebracht geeft kamal toe een autochtone jongen te zijn terwijl iedereen dacht dat het 2 allochtonen waren. Youssef is inmiddels minder bezig met het rappen daarom gaat kamal verder onder de naam Killer Kamal.

 

Darryl

Darryl van Gonter geboren op 31 oktober 1987 is een Nederlandse rapper uit Amsterdam. Darryl begon met rappen toen hij 16 jaar oud was. Met zijn neef Reverse begon hij het producersteam Art-Officials. In 2005 werd darryl heel bekend vanwege zijn bijdragen aan het nummer wat wil je doen dan van de parysquad. In 2006 heeft darryl meegewerkt aan het programma kweekvijver van tmf. Hieruit volgde de hit rellen en rennen. Een tijdje daarna mocht darryl meedoen aan een liedje van the partysquad, Dat is die shit.

Eind 2007 scoorde darryl een grote hit met groupie love samen met ali.b, yes-r en gio.

In begin 2009 brengt darryl zijn eigen liedje darryl express uit. Later in 2009 werkt hij mee aan: Hargd en Mee naar huis.

 

Dio

Diorno Braaf is geboren in Amsterdam op 31 mei 1988. Zijn naam Dio komt van zijn volledige naam Diorno. Dio is opgegroeid zonder vader, hij had het hier moeilijk mee maar had altijd steun aan muziek. In 2004 begint hij samen met Darryl de groep Dubbel D. Ze krijgen allebij een contract, Dio is minderjarig en dus moet zijn moeder tekenen. Dit doet zij niet wegens omstandigheden. Dio geeft niet op en staat in 2006 op de mixtape van Nino. In 2007 begint hij weer te rappen samen met the opposites, reverse en sef. Ook maakt hij verschillende solo nummers. Later in 2007 breekt hij door met het nummer dom lomp en famous. . In 2008 maakt hij samen met de parysquad, sef, Sjaak en reverse het nummer stuk. In 2009 maakte hij het liedje licht van de laser samen met de parysquad, sjaak en sef en later ook nog Aye samen met sef. 

 

Kempi

Jerrel Lloyd Kemperveen geboren in Curaçao op 4 mei 1988. Hij staat beter bekend als kempi. Kempi groet op in een achterstandswijk, Woensel-West. Hij komt in het criminele circuit terecht en zit geregeld in de gevangenis. In deze periode begint hij ook met het maken van muziek, hij brengt zijn mixtape uit en die word heel erg vaak gedownload van internet. Kempi begint landelijke bekendheid te krijgen, dit blijft niet ongemerkt. Kees de Koning, platenbaas van TopNotch geeft hem een contract. In deze tijd word hij beschuldigd van het betrokken zijn bij een steekpartij. Later word hij vrijgesproken en komt de mixtape Rap ’n Borie uit. Op 17 juli 2007 word Kempi voor het eerst vader. Vanaf nu vind kempi dat hij sirieus moet worden. Op 19 September 2008 word zijn 2e kind geboren.