Hip Hop World
hiphop mode

Hip Hop mode

 

Hiphop kleding komt vooral uit de getto’s. Net als de ander 4 elementen van hiphop komt ook de hiphop kleding uit de Bronx van New York. Ze hadden daar vooral een praktische reden. Bijvoorbeeld de felle kleuren paste bij het graffiti spuiten en de wijde schoenen en kleren waren fijn tijdens het breakdancen. Daarnaast waren de mensen uit de getto’s niet zo een lieverdjes, ze moesten vaak de gevangenis in. Hier stonden ze geen dingen toe waarmee je jezelf of iemand anders iets kon aandoen. Dus liepen ze zonder riem en veters. Hierdoor hing hun broek laag en de schoenen waren ruim.Toen de gevangene vrij kwamen hielden ze dit meestal aan. Ook droegen ze grote gouden kettingen, ringen en oorbellen

Dit was het begin van de hip hop mode, deze vroege stijl noemen ze meestal Old school.

 

Later toen de hiphop muziek bekend werd gelde dat niet voor de hiphop kleding. Deze werd nog niet echt door het grote publiek gedragen. Maar toen een paar grote rappers veel geld gingen verdienen ging de mode wereld zich er ook mee bemoeien. Met steun van MTV groeide de hiphop mode al snel uit tot een miljoenen business. Dit werd gemerkt door de kleding maatschappijen en die maakten daar heel slim gebruik van. De merken die eerder niks met hiphop te maken hadden gingen snel hiphop kleding maken.

 

Tegenwoordig gaan heel veel artiesten zoals 50 cent, G unit hun eigen kledinglijn opzetten. Dit met heel veel succes want het verkoopt ongelofelijk goed. Tegenwoordig zie nog steeds goed de invloed van vroeger maar het heeft zich ongelofelijk snel ontwikkeld. De broek laag hangen is bijvoorbeeld nog steeds heel populair. Maar in het begin van de schoenen was Puma en Adidas heel belangrijk, tegenwoordig word er veel meer Nike gedragen. Qua shirts en vesten hoeft het merk hoeft niet perse belangrijk te zijn als je maar je eigen stijl ontwikkeld. Je moet niet als een blinde hond achter iedereen aanlopen maar je eigen stijl ontwikkelen. Je kan natuurlijk de hoofd lijnen van hiphop kleding aanhouden als je maar je eigen vesten en t shirt uitzoekt en niet die van een ander gebruikt. Ook zijn kleuren heel belangrijk, felle kleuren en niet bang zijn om op te vallen.