Hip Hop World
hip hop geschiedenis

Hip Hop geschiedenis

 

 

Hip Hop is begonnen in The Bronx in New York. Dit begon rond het midden van de jaren ´70. In de ghettos (sloppenwijken/achterstandswijken) ontwikkelden zich een grote beweging die onder andere het gevoel voor ritme, de beats met elkaar gemeen hadden. Verder waren er nieuwe dansbewegingen en er ontstonden rappers. Ook was er een kunstvorm in de vorm van graffiti.

In het begin had het Hip Hop gebeuren nog geen naam maar daar kwam verandering in op 12 november 1974, wat de meest geaccepteerde geboortedag van hip hop is.

 

Hip Hop is eigenlijk het verzamel woord voor: rappen, breakdancen, Dj zijn en graffiti spuiten. Maar wat is dat nou allemaal?

 

Rappen

 

Rappen is eigenlijk iets zeggen op het ritme van de muziek. Vaak word er bij het rappen gebruik gemaakt van rijm, dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn maar om het lekker te laten lopen (te laten flowen) is het heel erg handig. Rappen gaat meestal over wat er om je heen gebeurd, bijvoorbeeld als je verliefd bent rap je daarover.

 

Breakdancen

 

Breakdance is een stijl waar je het dansen combineert met een soort acrobatische stijl. De oorsprong van breakdance komt van de Afrikaanse vechtvorm Martial-arts. Niemand weet precies wie de echte eerste breakdancer was maar wel zeker is dat deze groep uit New York genaamd B-Boys het heel populair hebben gemaakt. Bij deze dansstijl zijn er heel erg veel verschillende moves zoals: de freeze, de airflare, de headspin, de windmill en de float.

 

DJ

 

Een DJ is oorspronkelijk iemand die cut en scratcht, dat is met de plaat bewegen zodat hij rare geluiden maakt. Tegenwoordig is het al lang niet meer, tegenwoordig staan DJ’s in discotheek en op de radio te draaien. Ze hebben hier meestal 2 cd spelers en een paneel waarop ze volume kunnen regelen en de nummer mooi in elkaar kunnen laten overlopen.

 

Graffiti

 

Graffiti is ontstaan in de begin jaren 70 omdat de jongeren in New York zich wilde uiten naar de regering toe. Dit deden ze dus door teksten op muren, bussen en in de metro’s te schrijven. De teksten waren meestal heel sierlijk en met felle kleuren. Tegenwoordig worden met spuitbussen korte teksten en afbeeldingen gespoten. Het is ook een kunstuiting maar helaas word het door de regering en bepaalde groepen gezien als vandalisme.